Tagtik

Liegende gynaecologe opereerde verkeerde vrouw

De gynaecologe die vijf jaar lang een kanker verzweeg voor een patiënte, beweert dat ze te bang was om het slechte nieuws te melden. Een andere patiënte hecht weinig geloof aan deze verklaring, want de gynaecologe meldde haar wel zonder probleem dat ze baarmoederhalskanker had. Maar ze werd eraan geopereerd terwijl ze die niet had.

"Opvallend dat die vrouw nu beweert dat ze het niet aandurfde om slecht nieuws te vertellen, want ik kreeg zonder veel omhaal te horen hoe het zat", zo doet de vrouw haar verhaal in Het Laatste Nieuws.

Toen zij later via een vriendin het verhaal van de overleden patiënte hoorde, vroeg haar dokter (in een ander ziekenhuis) haar dossier op. Zo kwam ze te weten dat zij alleen een baarmoederontsteking had gehad, geen baarmoederhalskanker, en dat zij dus niet geopereerd had moeten worden.

"Is mijn dossier verwisseld en wilde de arts dat koste wat het kost verbergen? Ik denk het wel, maar ik kan dat niet hard maken, want ik heb nooit een klacht ingediend," zo luidt het in de krant.

De nalatige gynaecologe werd door het ziekenhuis in Ronse ontslagen nadat ze het medische dossier van de overleden patiënte had vervalst. Na een schorsing van één jaar ging ze aan de slag in een privéziekenhuis. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren