Tagtik

LIVE WK België-Panama

16.30 uur De Duivels warmen zich op in het Olympisch Stadion Fisjt. Hazard en co ogen ontspannen, maar enorm gefocust. Nog een halfuur tot de start van deze belangrijke openingswedstrijd.

16.30 uur Zorgen Lukaku en co meteen voor een doelpuntenfestijn? De hele Belgische natie gelooft alvast dat onze Duivels Panama een pak rammel zullen geven. Martinez kan op Vermaelen en Kompany na, alvast rekenen op zijn sterkste elftal. Boyata krijgt centraal achterin het volste vertrouwen in de driemansverdediging.

16.20 uur Panama staat pas 55e op de FIFA-ranking, terwijl België op de derde plek staat. Wordt dit klasseverschil meteen duidelijk op het veld?

16.15 uur Op het wedstrijdblad treffen we nog geen Kompany of Vermaelen aan. Vincent Kompany krijgen we normaal pas in de derde groepswedstrijd tegen Engeland te zien,  Thomas Vermaelen is in Moskou gebleven om aan z'n herstel te werken en zal waarschijnlijk al inzetbaar zijn tegen Tunesië.

16.15 uur De basisploegen zijn bekend! Belgisch bondscoach Roberto Martinez zet deze elf Belgen aan de aftrap.

De basiself van de Panamezen was zondagavond al bekend.

16.10 uur België-Panama wordt gespeeld in het Olympisch Stadion Fisjt in het Olympisch Park Sotsji in Adler, een voorstad van Sotsji.

Deze voetbaltempel telt 47.700 zitjes en ligt in een voorstad van Sotsji, waar in 2014 zowel de openings- als de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen plaatsvonden. De supporters in dit stadion kunnen zich in het geval van een saaie pot voetbal ook vergapen aan de majestueuze bergen van de Kaukasus in het noorden of na de wedstrijd een overwinningsduik nemen in de Zwarte Zee in het zuiden. De architectuur van het stadion is geïnspireerd op een besneeuwde bergtop. 6 wedstrijden zullen in deze 'berg' gespeeld worden. De kraker tussen Portugal en Spanje, maar ook de voor ons levensbelangrijke partij België-Panama, Duitsland-Zweden, Australië-Peru, een achtste finale en een kwartfinale zullen er plaatsvinden.

16.05 uur Hoe kwalificeerde Panama zich voor dit WK?
De 'Canaleros' eindigden derde in het kwalificatietoernooi van de CONCACAF-zone, samen met Mexico en Costa Rica. In de laatste beslissende ronde gingen de Verenigde Staten onderuit en was Panama sterker dan Costa Rica. Het doelpunt in eigen huis van Roman Torres in de 88e minuut stuurde een heel volk naar de zevende hemel en naar een allereerste kwalificatie voor de Wereldbeker. En in dat toernooi hoopt Panama geen vogel voor de kat te zijn.

16.00 uur Binnen exact een uur spelen de Rode Duivels hun openigsmatch op dit WK. Tegenstander van dienst is WK-debutant Panama.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren