Tagtik

Man 'per ongeluk' gecremeerd

Een 85-jarige man uit Berchem is gecremeerd vóór zijn familie een laatste groet kon brengen. Zijn familie had zelfs helemaal geen crematie besteld. Een foutje van de begrafenisondernemer, met verstrekkende gevolgen. De weduwe van Jozef Verswijver stierf een halfjaar later van puur verdriet.

De feiten speelden zich af in juni 2015. De vader van Elza Verswijver (60) stierf op 1 juni in het Middelheimziekenhuis na een slepende ziekte. "Plots ging het bergaf, dus zijn dood is uiteindelijk nog onverwacht gekomen", zegt Elza.

Om de uitvaart te regelen deden ze een beroep op Begrafenissen Frans Marschang in Borgerhout. Toen de familie het lichaam om 3 juni wilde groeten, was er plots geen lichaam meer. "We moesten in een aula wachten en plots kwam een medewerker ons zonder emotie vertellen dat ze mijn vader een uurtje daarvoor hadden gecremeerd. Onvoorstelbaar, mijn vader wou helemaal niet verbrand worden.", zegt Elza.

"Je gaat me toch niet verbranden, hè. Ik wil begraven worden, net zoals de rest van de familie.", dat waren zelfs een van de laatste woorden van Jozef Verswijver. Maar de enige uitleg van de begrafenisondernemer was dat ze twee kisten hadden verwisseld. (SKWADRA by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren