Tagtik

Meisje van 13 gaat om rapport en wordt dan doodgereden

Een dodehoekongeval heeft nog maar eens een jong slachtoffertje geëist: een meisje van 13 was gisteren op de laatste schooldag op weg om haar rapport op te halen toen ze voor de ogen van haar oudere zus in Zemst werd gegrepen door een vrachtwagen. Ze overleed ter plekke.

De school in Eppegem krijgt zo voor de tweede keer in één schooljaar een enorme klap te verwerken. In oktober vorig jaar kwam ook haar boezemvriendinnetje van 12 om in een verkeersongeval: zij werd van de weg gemaaid door een chauffeur die vluchtmisdrijf pleegde.

De twee meisjes waren onafscheidelijk en zaten ook bij dezelfde turnclub en skeelerclub. "Het verdriet om Merel is nog niet verwerkt en we moeten al rouwen om Sophie," zegt turntrainster Ilse Debooser in Het Laatste Nieuws.

"Dit is mijn zwartste schooljaar ooit en ik mag er niet aan denken wat dit voor hun beide ouders betekent," aldus schooldirecteur De Donder in de krant. "Ze kennen elkaar goed en ik hoop dat ze troost bij elkaar kunnen vinden." (Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren