Tagtik

Meyrem Almaci wordt lijstduwer voor Groen in Antwerpen

Meyrem Almaci zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer zijn voor Groen in Antwerpen. Zoals verwacht wordt Wouter Van Besien lijsttrekker. Groen zal naar de verkiezingen trekken met de slogan 'Antwerpen kan dat'.  

Groen moest aan de slag met een volledige lijst nadat in januari de stekker uit het kartel 'Samen' met SP.A werd getrokken. De leden van Groen Antwerpen kozen tijdens een congres vijftien topkandidaten voor hun gemeenteraadslijst. Daaruit is dus Wouter Van Besien als lijsttrekker gekomen. Een verrassing is dit niet. Wel opvallend is dat nationaal partijvoorzitter van Groen, Meyrem Almaci, lijstduwer wordt. Net. boven haar staat huidig gemeenteraadslid Freya Piryns.

Naast de volledige lijst werd ook een nieuwe slogan gelanceerd. 'Antwerpen kan dat' zal de rode draad door het partijprogramma voor Antwerpen worden. Leefbaarheid, betaalbare huizen, en een vlotte mobiliteit staan centraal in de slogan. Volgens lijsttrekker Van Besien wil Groen 'verbinden'. Groene parken bovenop de overkapping van de Antwerpse ring zijn hier een voorbeeld van. Ook wil de partij zich in Antwerpen verder blijven inzetten voor 'creatieve en toekomstgerichte ondernemingen, met jobs voor iedereen". (Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren