Tagtik

Moet Carrasco vrezen voor WK?

Roberto Martínez trekt enkele dagen naar China om er twee van zijn Rode Duivels aan het werk te zien. Zaterdag gaat hij kijken naar de wedstrijd Tianjin-Hebei om Axel Witsel aan het werk te zien en zondag naar Dalian-Shenhua om te zien hoe het gesteld is met Yannick Carrasco.

Over Axel Witsel maakt de bondscoach zich geen zorgen: "Axel is geen speler die een veeleisende competitie nodig heeft om zijn beste niveau te halen. Axel is fysiek zo sterk en als hij daar dagelijks blijft aan werken, zie ik geen problemen," zo vertelt hij bij Sport/Voetbalmagazine.

Martínez is minder zeker over Yannick Carrasco: "Ik ben iets ongeruster voor Yannick met het oog op de toekomst. Zijn positie is wél nauw verweven met de eisen die een competitie stelt."

Martínez maakte zich ook al zorgen om Carrasco in zijn laatste maanden bij Atlético Madrid: "Hij kwam er weinig aan spelen toe, had twijfels over zijn toekomst, twijfels over zijn lichaam. Er was een moment dat hij niet honderd procent fit was en niet goed kon presteren, terwijl hij voor zijn plaats moest vechten."

De situatie van de ex-speler van Monaco is nu anders in China, waar hij minder wedstrijden moet spelen, waardoor zijn knieproblemen zo goed als verdwenen zijn. "De feedback is positief, maar ik wil het zelf eens zien," zo besluit Martínez.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren