Tagtik

Mogen N-VA'ers wel supporteren voor de Rode Duivels?

De Nieuw-Vlaamse Alliantie komt ervoor uit om tegen België te zijn. Mogen ze dan wel supporteren voor de Rode Duivels, een van de krachtigste symbolen van de eenheid van België?

Volgens Zuhal Demir van de N-VA is het niet hypocriet om tegen België te zijn, maar wel te supporteren voor de Rode Duivels. "De Belgische driekleur is een symbool dat gebruikt wordt bij het voetbal. Bij voorkeur gesponsord door een biermerk. Het is niet mijn symbool als Vlaams-nationaliste, maar ik laat er de sfeer en gezelligheid op een feestje niet voor links liggen," zo schrijft ze in een column op Knack.be.

Volgens de politica verenigt het voetbal de gemeenschap en trekt het veel mensen aan. Het is voor haar dan ook logisch dat veel politici ook aangetrokken worden naar de voetbalstadions.

Ze beweert geen voetbalkenner te zijn, maar wil sedert haar verhuizing naar Genk wel alle thuismatchen van Racing Genk gaan bijwonen: "Ik houd namelijk van het gevoel dat voetbal bij mensen losmaakt. Iedereen vergeet even zijn job, de sleur en zijn miserie." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren