Tagtik

Na twee miskramen toch moord en zelfmoord

De familie van de 32-jarige vrouw uit het Oost-Vlaamse Hamme die maandag haar bijna 2 jaar oude zoontje doodschoot en daarna zelfmoord pleegde in het West-Vlaamse Klemskerke, tast volledig in het duister over de motieven van de wanhoopsdaad.

Familie en vrienden melden wel dat er 'bepaalde spanningen' waren, zo schrijft Het Nieuwsblad, maar niet van die aard dat die een motief kunnen zijn voor wat de jonge moeder deed.

"We begrijpen niet dat An haar kindje mee de dood insleurde," aldus een goede vriendin van de vrouw in Het Laatste Nieuws. "Voor Robbe kreeg An twee miskramen. Ze kon haar geluk niet op toen ze eindelijk hun grote droom verwezenlijkten: een kindje samen. Dat zij Robbe doodschiet, is onwezenlijk.

Volgens gerechtspsychiater Hellebuyck liep de vrouw wellicht al langer rond met een probleem en stelde ze geen impulsieve daad. "Vrouwen gebruiken vaker wurging of pillen. Met een vuurwapen was het duidelijk: het moést lukken", zo zegt hij in Het Laatste Nieuws. (Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren