Tagtik

Nieuwe panda: de jackpot voor Marc Coucke!

Feest in Pairi Daiza met de geboorte van een nieuwe panda. De blijde geboorte zal het bezoekersaantal in het dierenpark de hoogte injagen. En dus ook de inkomsten voor eigenaars Marc Coucke en Eric Domb.

Iets meer dan een week geleden haalden Coucke en Domb het dierenpark van de beurs, voor 73 euro per aandeel. Voor sommige beleggers was dit een heel zacht prijsje en zou Pairi Daiza veel meer waard zijn, tot zelfs 150 euro per aandeel.

Pairi Daiza huurt twee panda's voor 15 jaar en zag door de hype het aantal bezoekers stijgen van 1,2 miljoen naar 1,8 miljoen bezoekers per jaar. Verwacht wordt dat de nieuwe panda dat aantal zal laten stijgen naar meer dan 2 miljoen bezoekers. Volgens De Standaard zijn de panda's goed voor ongeveer 10 miljoen euro per jaar.

Op Twitter maakte Coucke alvast bekend wat hij met de extra inkomsten wil doen: "A wie dollartekens in panda-oogjes ziet: quasi elke € omzet #pairidaiza w geherinvesteerd om mooiste dierenpark v Europa uit te bouwen!". (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren