Tagtik

Ongeloof bij forfait 4x200m: "Zwemmers lopen naast hun schoenen"

Met ongeloof wordt gereageerd op het forfait van de Belgische zwemmers voor de reeksen van de 4 x 200 meter vrije slag op de Olympische Spelen in Rio. Zowel Louis Croenen als Pieter Timmers moeten op dezelfde dag ook aan de slag op individuele nummers en willen hun kansen voor een finaleplaats niet hypothekeren.

"Toch wel triestig dat zwemmers op het toppunt van hun kunnen geen twee wedstrijden op een dag kunnen zwemmen", zo tweette Brigitte Becue. Bij Sporza kunnen commentatoren Stef Wijnants en Sidney Appelboom de beslissing ook niet begrijpen.

"Dit had een ongelofelijke dag voor de Belgische zwemsport moeten worden. Croenen zwemt de finale van de 200 meter vlinder, Timmers kan zich plaatsen voor de halve finales van de 100 meter vrij en dan was er die estafetteploeg," aldus Stef Wijnants.

Op Twitter was Wijnants ook al heel scherp: "Onbegrijpelijk. Coaches overbodig, Zwemmers lopen naast hun schoenen."

Ook co-commentator Sidney Appelboom spreekt over een gemiste kans: "Tussen de ochtendsessie en avondsessie zit 9 uur. Dat moet genoeg zijn om te herstellen. Ik heb meer de indruk dat het een spelletje is: ik niet, jij niet. Het zijn wel de Spelen, niet de Belgische jeugdkampioenschappen." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren