Tagtik

Opnieuw een Brasschaatse schepen dronken achter het stuur

Opnieuw is een schepen uit Brasschaat betrapt op dronken rijden. Daarmee zijn nu al vier van de negen leden van het schepencollege in minder dan een jaar tegen de lamp gelopen bij een alcoholcontrole.

"Ik had vijf glazen wijn op, maar voelde mij niet dronken," zo verdedigt Bart Brughmans, schepen van Financiën, zich in Gazet van Antwerpen. "Ik schaam mij voor wat er gebeurd is en wil mij ook verontschuldigen."

De vier betrapte schepenen waren allemaal mannen en daar heeft schepen Karina Speleers-Hans een logische verklaring voor: "Vrouwen zijn er gewoon meer mee bezig. Mannen rekenen altijd op hun vrouwen om te rijden wanneer ze gedronken hebben. Het excuus dat het moeilijk is om als politicus niet te drinken, omdat dat bij de job hoort, is onzin. Het kan en mag gewoon niet."

Waarnemend burgemeester Koen Verberck heeft er genoeg van: "Ik begin dit soort nieuws danig moe te worden. Als schepen heb je een voorbeeldfunctie." De burgemeester wil eerst met de betrokken schepenen spreken voor hij maatregelen neemt. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren