Tagtik

Opnieuw ruzie in het koningshuis?

Is er een conflict tussen koning Filip en zijn zus, prinses Astrid? De hele koninklijke familie is uitgenodigd voor het defilé op de nationale feestdag op 21 juli, maar de meesten sturen hun kat.

Geen koning Albert en koningin Paola, geen prinses Claire, geen prinses Astrid en prins Lorenz: alleen koning Filip en koningin Mathilde en prins Laurent zullen bij het defilé op 21 juli op de koninklijke tribune zitten.

"Je blijft niet zomaar weg van het nationale defilé, er moet meer aan de hand zijn," zo zegt koningshuiskenner Mark Van den Wijngaert in Het Nieuwsblad. "Astrid vindt, zo hoor ik, dat ze te weinig representatieve taken krijgt toegewezen van koning Filip."

Prinses Astrid houdt van haar publieke activiteiten, maar voelt zich naar de achtergrond verbannen sinds koning Filip op de troon zit. Na conflicten met koning Albert en koningin Paolo en met zijn broer Laurent leek Astrid nochtans de enige die haar broer Filip nog volledig steunde.

"Wat bezielt onze royals toch om zo manifest voor het oog van de camera's hun onenigheid uit te vechten?", zo besluit Van den Wijngaert. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren