Tagtik

'Politie verdient niet genoeg'

Volgens de politievakbonden verdienen inspecteurs elk jaar 2.03 euro minder dan gewone ambtenaren die in dezelfde loonklassen zitten. Daarom opent het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) een onderzoek om na te gaan of de tienduizenden agenten al jaren te weinig verdienen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.


Carlo Medo van politievakbond NSPV legt uit: "Sinds de hervormingingen in 2001 heeft de politie geen opslag meer gekregen. Terwijl er tijdens deze overeenkomst was afgesproken om slechts 5 jaar geen loonsverhogingen door te voeren. Ik kan geen enkele sector bedenken waar er al 15 jaar geen loonsverhoging meer is doorgevoerd!


De cijfers van de vakbonden worden nu onderzocht door een team van specialisten op vraag van Jan Jambon. "Op dit moment weten we nog niet als de cijfers van de vakbonden juist zijn. We moeten eerst weten hoe de vork in de steel zit, alvorens we met de vakbonden gaan samenzitten om dit te bespreken.", zegt woordvoerder Olivier Van Raemdonck. (SKWADRA by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren