Tagtik

Premier May zoekt steun bij Britse volk: "Vertrouw mij"

"Vertrouw mij.", met deze woorden probeert de Britse premier Theresa May de Britten te overtuigen dat er een goed akkoord rond de brexit zal worden afgesloten. Ze probeert de breuken over welke weg het best gevolgd kan worden rond de brexit te herstellen. 
 
Het grote knelpunt in de brexit is het douaneakkoord. De Britse regering is verdeeld over welk soort akkoord Groot-Brittannië moet aanhouden met Europa. Vorige week nog werd nog maar eens duidelijk hoe ver de standpunten in de Britse regering uit elkaar liggen. Brits minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, noemde een douaneproject waarvan May voorstander is complete waanzin. 
 
May benadrukt nu dat het Britse volk haar kan vertrouwen. “De weg die ik aan het vastleggen ben is de weg die leidt naar de brexit waarvoor de Britten gestemd hebben.”, meldt ze aan de Sunday Times. “Ik zal jullie steun nodig hebben om er te geraken. In ruil is mijn engagement naar jullie toe simpel: ik zal jullie niet laten vallen.” (Skwadra by Tagtik/Source: Sunday Times/Illustration Pictture: Belga)

Ook dit kan u interesseren