Tagtik

Premier Michel: “Ze hebben mijn dochtertje bang gemaakt”

Premier Charles Michel kreeg zaterdag ongewenst bezoek van 23 gefrustreerde Waalse cipiers aan zijn woning in het Waals-Brabantse Waver. Twintig cipiers uit de gevangenis van Namen van de vakbonden CSC en CGSP werden vergezeld door 3 collega’s van de gevangenis van Lantin toen ze zaterdagochtend een bezoekje wouden brengen aan eerste minister Michel.

De cipiers hebben al maanden het gevoel dat er niet naar hen geluisterd wordt en trokken daarop deze ochtend naar de woning van de premier. Ook daar kregen ze echter weinig gehoor, de echtgenote van de premier opende de deur en meldde de cipiers dat de premier niet thuis was. Deze cipiers vertegenwoordigen de vakbonden CGSP en CSC, niet toevallig de twee vakbonden die het protocolakkoord niet ondertekenden dat de andere vakbonden overeenkwamen met minister van Justitie Koen Geens.

De woordvoerder van de premier ging niet diep in detail op het voorval, maar wou toch het volgende kwijt aan Het Nieuwsblad: “Het nachtelijke bezoek heeft zijn vrouw en hun dochtertje van vier maanden angst bezorgd. De cipiers maakten veel lawaai.” De cipiers verzekerden dat ze zullen terugkeren totdat premier Michel hen wil ontvangen. Ondertussen gaan de stakingen gewoon verder in de gevangenissen van Andenne, Bergen, Doornik, Namen en Lantin. (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren