Tagtik

Raes ondanks kritiek: "Nee, ik ga nog niet met pensioen"

Frank Raes kreeg op Twitter heel wat kritiek op zijn prestaties op het afgelopen EK in Frankrijk. Toch denkt de 62-jarige voetbalcommentator nog niet aan stoppen.

Raes was het mikpunt van heel wat scherpe tweets. Ook bij de finale van zondagavond: toen struikelde Twitter over zijn vele opmerkingen over Ronaldo of de motten in het Stade de France en over zijn verspreking waarbij hij João Maria zei in plaats van João Mario.

"Ik heb dat gezegd in het heetst van de strijd," zo legt Raes uit aan Het Laatste Nieuws. "Stress? Dat is het totaal niet: dit was mijn zesde EK. Een slip of the tongue was het, meer niet."

Aan een slechte voorbereiding kan het ook niet liggen: "Tijdens een toernooi lees ik elke ochtend een krant of acht, negen. Ook de Duitse, Portugese, Franse en Italiaanse. Alles wat ik interessant vind, schrijf ik dan op in een atomaschriftje."

Ondanks de kritiek denkt hij nog niet aan stoppen: "De goesting en het enthousiasme zijn er nog. Aan stoppen denk ik nog lang niet: op het WK over twee jaar in Rusland zal ik weer van de partij zijn." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren