Tagtik

Rock Werchter danst naar de pijpen van Paul McCartney

Met Paul McCartney heeft Rock Werchter donderdag een levende legende op het podium. Maar de organisatie moet wel alle zeilen bijzetten om te voldoen aan de eisen van de superster.

McCartney is bezig aan een een tournee en doet daarbij ook festivals als Pinkpop en Rock Werchter aan. Hij wil zijn concert op Werchter wel afwerken met exact dezelfde productie als bij zijn andere concerten. En dus moet het podium voor één dag aan hem worden aangepast.

De productie komt met 23 vrachtwagens naar de festivalweide waar 'Macca' ook zijn eigen vipdorp heeft, met onder meer een eigen veganistische chef. Zijn 100 crewleden moeten ook zijn voedingsgewoonten aannemen: iedereen eet vegetarisch.

Zijn crew landt woensdag met een van zijn twee Boeings 737, de Beatle en zijn directe medewerkers landen donderdag in België. Meteen na het optreden van donderdagavond reist hij wellicht door, al heeft Rock Werchter voor hem ook een suite gereserveerd in een luxehotel aan de Brusselse Louizalaan. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren