Tagtik

Rode Duivelssupporters op Rogierplein waren het doelwit

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag heel wat werk verricht in het kader van een nieuw terrorismedossier. Twaalf mensen werden opgepakt bij maar liefst 40 huiszoekingen in Brussel, Sint-Jans-Molenbeek, Schaarbeek, Anderlecht, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Evere, Vorst, Watermaal-Bosvoorde, Ganshoren, Zaventem, Ninove, Wemmel, Fleurus, Tubize en Luik.

Nu blijkt dat door deze massale politie-actie een groot drama op het nippertje vermeden werd. Uit afgetapte telefoontjes blijkt nu immers dat terroristen een aanslag op het Brusselse Rogierplein wouden plegen tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Ierland op zaterdagnamiddag. Op het Rogierplein vlakbij vlakbij het Noordstation hadden de verdachten het doel om zo veel mogelijk slachtoffers te maken, vele voetbalsupporters volgen er immers de EK-wedstrijden van de Rode Duivels op een groot scherm.

Twaalf mensen werden gearresteerd bij de huiszoekingen, na verhoor blijven er nu drie aangehouden. De verdachten komen allen uit de entourage van de terroristen die de aanslagen in Zaventem en Maelbeek pleegden. Dankzij hun link met de broers El Bakraoui en Mohamed Abrini kon de politie de desbetreffende beangstigende telefoongesprekken onderscheppen en op het nippertje overgaan tot de grootscheepse huiszoekingen en aanhoudingen op vrijdagavond. (SKWADRA by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren