Tagtik

Scouts ontsnappen aan ramp: crash met tien in auto!

De scouts van Gooreind zijn woensdag aan een ramp ontsnapt: een scoutsleider knalde met een auto tegen een paal. In de auto zaten vier scouts op de achterbank en nog eens vier in de koffer. Tegen alle regels in.

Het ongeluk gebeurde op weg naar een dropping. De scoutsleider achter het stuur gebruikte zijn gsm als gps-toestel. Toen het toestel op de grond viel en de leider het wou oprapen, raakte hij van de weg en reed hij tegen een paal.

"De regels moeten voor een scoutsleider heilig zijn. Net als de wegcode. Het kan misschien verleidelijk zijn om een ruime auto vol te laden met scouts, maar met tien mensen in één auto, dat is spelen met levens. Godzijdank is dit nog relatief goed afgelopen", aldus Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen in Het Nieuwsblad.

De betrokken scoutsleider riskeert een schorsing van de scoutsorganisatie, maar nog veel meer: een gevangenisstraf van acht dagen tot een jaar, mogelijk gecombineerd met een geldboete van maximaal 6.000 euro en een rijverbod.

Deze zomer trekken zo'n 78.000 leden van de scouts naar 2500 kampen. 11.000 scoutsleiders moeten alles in goede banen leiden. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren