Tagtik

Stomdronken ongeval veroorzaakt: GEEN straf

Een man van Oostenrijkse origine kreeg een volledig verkeerd signaal van de correctionele rechtbank in Oudenaarde. Hij reed immers aan hoge snelheid stomdronken met zijn motor tegen een verkeersbord. De daaropvolgende alcoholtest was duidelijk, de man had veel te veel gedronken. Een zware bestraffing zou logisch zijn, maar daar oordeelde een rechter anders over.

De rechtbank van eerste aanleg legde de man een geldboete op. De advocaat van de motard bracht echter het volgende pleidooi ter verdediging: "Mijn cliënt had op het moment van de ademanalyse veel pijn en kreeg pijnstillers toegediend. Hij was in de war, kon zich het ongeval niet goed herinneren en spreekt bovendien maar gebrekkig Nederlands." Door dat gebrekkig Nederlands en zijn dronken toestand, merkte de man niet op dat hij een document bij de politie ondertekende waarin stond dat hij geen tweede ademanalyse wou en geen bloedproef als tegenexpertise wou.

Deze absurde verdediging van de advocaat wierp wel degelijk zijn vruchten af. De rechter in hoger beroep volgde deze theorie en vond dat met de positieve ademtest van de motard geen rekening mag gehouden worden waardoor de motard geen enkele straf krijgt opgelegd. (SKWADRA by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren