Tagtik

Studio Brussel zwaar uit de bocht op sociale media

De sociale mediakanalen van radiozender Studio Brussel berichten dezer dagen vanop festivals aller landen. Dit zorgt vaak voor zomerse kiekjes en leuke sfeerreportages. Tijdens Rock Werchter ging Stubru echter zwaar over de schreef door een foto van een jongedame en een grijpende hand te voorzien van een ongepaste quote.

'Wij Spreken voor Onszelf’, de vereniging van slachtoffers van seksueel geweld dient een klacht in tegen Studio Brussel omdat de zender volgens hen op deze mannier een totaal verkeerd signaal geeft aan zijn achterban: “Aangezien deze foto voor de rest geen context krijgt, wordt hier geïnsinueerd dat het cool is om ongevraagd in vrouwen hun borsten te knijpen. Dat het er gewoon bijhoort op een ­festival. Maar dat is helemaal niet zo.” Not cool, Studio Brussel.”

Nethoofd bij Studio Brussel, Jan Van Biesen, geeft de fout toe aan Het Nieuwsblad: “Een medewerker heeft bij deze post te weinig ­rekening gehouden met de psychologische en maatschappelijke gevoeligheden die hier spelen. De foto werd verwijderd, met de betrokken medewerker werd goed gesproken. Er wordt ook werk van gemaakt dat zulke fouten in de toekomst worden voorkomen.” (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren