Tagtik

Treinramp van 2013 herdacht in Wetteren

De treinramp die duizenden omwonenden heeft getroffen in Wetteren in 2013 wordt vandaag herdacht. Burgemeester Alain Pardaen en gouverneur Jan Briers van Oost-Vlaanderen hebben bloemen neergelegd op de plaats van de ramp. 
 
Op 4 mei 2013 ontspoorde een goederentrein in Wetteren. Daarbij kwam de giftige stof acrylnitril vrij. Eén buurtbewoner, de 64-jarige Willy Van Poucke, overleed ’s namiddags nadat hij giftige dampen uit de riolering zou hebben ingeademd. 
 
Vandaag, vijf jaar later, wil gouverneur Briers het moment aangrijpen om erkenning te geven aan de hulpdiensten, de burgemeesters van Wetteren en Wichelen en hun colleges en ambtenaren. "Iedereen gaf na de ramp het beste van zichzelf.", aldus de gouverneur. 
 
Op de kleine herdenkingsplechtigheid nam ook burgemeester Pardaen het woord. “Zaterdagochtend was er plots een hevige klap, een seconde lang stond de tijd even stil. Exact vijf jaar geleden ontspoorden een paar treinwagons en werd Wetteren letterlijk en figuurlijk in twee gescheurd.”, zei de burgemeester in zijn herdenkingstoespraak. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren