Tagtik

Uitstel van examen door spoorstaking kan tóch

Vanaf zondagavond 12 juni gaat de socialistische spoorvakbond een volledige week staken. In het midden van de examenperiode is dit voor studenten een ramp. "Wie er écht niet geraakt, kan zijn examen later afleggen.", zeggen de universiteiten en hogescholen.

"We willen allesbehalve dat studenten hun jaar moeten overdoen door de treinstaking.", zegt rector van de KU Leuven, Rik Torfs. De examenroosters zullen niet worden omgegooid, maar studenten die er met de grootste moeite van de wereld niet geraken, zullen geen schrik voor een tweede zit moeten hebben. Volgens de VUB vallen zij in de categorie van de zieken en zal er dus een inhaalmoment voorzien worden.

Aan de UHasselt en de Gentse Hogeschool Odisee mogen studenten het examen ook op een ander moment inhalen. De Antwerpse Universiteit beslist volgende week pas over eventuele inhaalmomenten.

ACOD-topman Ludo Sempels begrijpt het onbegrip bij de studenten. "We hadden ook liever niet gestaakt, maar we kunnen niet anders.", zegt Sempels nadat het overleg met het bestuur van de NMBS alweer op niets was uitgedraaid. (SKWADRA by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren