Tagtik

Veel minder transmigranten aan Noordstation na krachttaal Jambon

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) kondigde woensdag aan dat er aan het Brusselse Noordstation gecoördineerde acties zullen komen om de 'omgeving terug te geven aan de reizigers'. Dat zei Jambon in de Kamer.

Minister Jambon bereikte daarover een akkoord omtrent een concreet actieplan met de zones Brussel-Noord en Brussel-Hoofdstad, de Dienst Vreemdelingenzaken, de gerechtelijke politie, de federale politie en de spoorwegpolitie. Op donderdag is er in de praktijk echter nog niets te merken van deze vernieuwde aanpak van transmigranten in en rond het station Brussel-Noord.

Het is opmerkelijk rustig aan het Noordstation op donderdag. Het ziet er naar uit dat heel wat transmigranten na de krachttaal van Jambon zijn vertrokken uit het Noordstation. Dat stelden vrijwilligers vast op de voedseluitdeling en ook in de gangen van het stationsgebouw liggen slechts een twintigtal vluchtelingen te slapen. In het Maximiliaanpark en de ruime buurt rond het Noordstation verblijven wel nog heel veel vluchtelingen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren