Tagtik

Vlamingen buitenspel gezet door Waalse stakers

De Waalse socialistische overheidsvakbond heeft zonder enig overleg met hun Vlaamse tegenhanger opgeroepen tot een algemene ambtenarenstaking op 31 mei. De Franstaligen hopen de staking ook te laten doorgaan in andere sectoren. Topvrouw van de Vlaamse overheidsvakbond ACOD, Chris Renier, is niet opgezet met deze actie. "Ik ben absoluut niet blij met deze beslissing. Zo een actie kan littekens achterlaten", aldus Reniers.


Deze tweestrijd werd afgelopen week al pijnlijk duidelijk in de gevangenissen. Franstalige vakbondsmilitanten zijn aan Vlaamse gevangenissen medestakers komen ronselen. Dit gebeurde ook tegen alle afspraken in met de Vlaamse overheidsvakbond.


N-VA-voorzitter Bart De Wever zei het gisteren al: "De wil om te staken in Wallonië doet mij vermoeden dat het om politieke stakingen gaat. Zo een staking is dan gericht tegen de regering." Michel Meyer, voorzitter van de Franstalige socialistische overheidsbond ontkent dit allesbehalve: "De regering moet maar niet zo zwaar besparen op de openbare diensten."

Ook dit kan u interesseren