Tagtik

Zo vond politie spoor naar moordenaar in kapperszaak

Wat is er gebeurd met Julie Quintens, een 24-jarige kapster uit Tienen? Deze vraag hield ons land een hele week in de ban. Vorige vrijdag kwam ze niet opdagen op haar werk, een kapsalon in Boutersem. Haar ongeruste werkgever belde naar haar vader. Die ontdekte zijn dochter levenloos in haar huis, een appartement boven dat van haar broer en schoonzus.

Uit de autopsie bleek algauw dat ze werd vermoord. Het parket van Leuven bevestigde dat er een onderzoek wegens doodslag liep en dat onderzoek leverde snel resultaat op.

Alles wees er in eerste instantie op dat Julie haar moordenaar wellicht kende. Vermoedelijk deed ze daarom nietsvermoedend de deur voor hem open. Tevens is er niets verdwenen uit haar appartement, dus een roofmoord mocht ook meteen uitgesloten worden.

Het was haar vader die Julie bewegingsloos aantrof op de vloer van haar appartement nadat haar ongeruste werkgever hem opbelde. "Haar lichaam lag in een onnatuurlijke houding, maar er waren geen uiterlijke tekenen van geweld", zegt hij.

Zaterdagmiddag kwam het Leuvense gerecht tot een doorbraak in deze mysterieuze moordzaak. Een 25-jarige jongeman uit Boutersem werd opgepakt. De verdachte, Ben W., bekende inmiddels dat hij de 24-jarige kapster gewurgd heeft. De onderzoeksrechter plaatste de man meteen onder aanhoudingsmandaat.

"De verdachte is een man die opgegroeid is in een pand in de omgeving van de ouderlijke woning van het slachtoffer in Boutersem en kende haar eerder oppervlakkig. Hij heeft tijdens het verhoor geen reden gegeven voor zijn daad en stelt dat hij in een impuls gehandeld heeft. Het gerechtelijk onderzoek wordt verder gezet om meer duidelijkheid te scheppen in de persoonlijkheid van de verdachte en zijn motieven", communiceert parketwoordvoerder Sarah Callewaert op zondag.

De speurders kwamen de dader op het spoor door het gsm-verkeer van het slachtoffer na te gaan. Zo ontdekten de speurders dat ze recentelijk contact had met Ben W. uit Boutersem. Julie Quintens (24) had een diploma als schoonheidsspecialiste en Ben W. (25) had zich ingeschreven voor enkele cursussen aan een schoonheidsinstituut.

Het slachtoffer had voor haar stage als kapster een model nodig en bijgevolg knipte ze de dader zijn haar meermaals.

Waarom Ben W. het slachtoffer wurgde, is alsnog niet duidelijk. Hij verklaart enkel 'in een impuls' te hebben gehandeld. De dader zit in de gevangenis op verdenking van doodslag. De raadkamer beslist dinsdag over zijn verdere aanhouding.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren