Tagtik

Wedden? Zo at je chocolade nog nooit!

30 December 2022 16:05 Een chocolaatje bij de koffie, als dessert of gewoon als tussendoortje? Zo kennen we chocolade! Over heel de wereld zijn gereputeerde wetenschappelijke centra, voedingsinstituten en marketingbureaus echter bezig met projecten om chocolade een nieuwe invulling te geven. Men gaat op zoek naar verrassende combinaties met chocolade.

Hoeveel bespaar je nu precies als je huismerken koopt?

30 December 2022 14:03 In deze tijd van besparingen zijn meer mensen huismerken gaan kopen. Ook de supermarkten maken veel reclame voor hun huismerken. Maar win ik écht veel geld door deze te kopen? En hoeveel precies bespaar ik dan door huismerken te kopen in plaats van bekende merken? Op radio2 zochten Sven Pichal en Katleen Craenhals het uit.

Warmste oudejaar ooit, maar ook regen en rukwinden

30 December 2022 13:53 Weermodellen verwachten dat we zaterdag de warmste oudejaar ooit in België krijgen. Toch is dit niet meteen het sein om nog gauw het gourmettoestel in te ruilen voor een winterbarbecue, want hevige wind en regen geven het lenteweer een herfstkarakter.

Coronacrisis China: Minister Vandenbroucke rekent op 11 miljoen Belgen

30 December 2022 13:39 De hele wereld kijkt bezorgd toe naar de plotse corona-explosie in China. Moet België de opsporing van nieuwe coronavarianten ook gaan opdrijven? Daar zal de Risk Management Groep, de groep van gezondheidsexperts die advies geeft over beschermingsmaatregelen, volgende week over samenkomen op verzoek van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).

Hier ergeren Belgen zich het meest aan

30 December 2022 12:58 De inwoners van België voelden zich vorig jaar minder veilig dan drie jaar geleden. Het verkeer in de eigen buurt baart de Belg het meest zorgen. Dat blijkt uit de  Veiligheidsmonitor van de politie.