Tagtik

Spoelde vliegtuig Emiliano Sala aan in Rotterdam?

31 January 2019 15:30 Er zijn twee zitkussens gevonden die waarschijnlijk afkomstig zijn van het vliegtuig waarin de vermiste Cardiff City-spits Emiliano Sala zat. Dat heeft de Air Accidents Investigation Branch gezegd. Eveneens zijn wrakstukken aangespoeld in de haven van Rotterdam die wel eens afkomstig kunnen zijn van de Piper PA-46 Malibu waarin profvoetballer Sala zat.

België bibbert, maar Chicago beeft!

30 January 2019 11:05 Deze week wordt België verrast door winters weer. Het KMI raadt de Belgen dan ook aan om verplaatsingen zo veel mogelijk uit te stellen, bedrijven raden hun werknemers aan om van thuis uit te werken. Toch is deze winterprik klein (Belgisch) bier in vergelijking met wat de inwoners van Chicago op dit moment te verduren krijgen.

Adopteerden Belgische gezinnen massaal ontvoerde Congolese kinderen?

29 January 2019 11:00 Het federaal parket heeft een aangetekend schrijven gestuurd naar alle Belgen die sinds 2013 een Congolees kind hebben geadopteerd. Dat doet het parket om hen met aandrang te vragen of een expert een DNA-staal mag afnemen. De vrees bestaat immers dat de Congolese adoptiekindjes die sinds 2013 in ons land wonen, destijds ontvoerd werden en via een fictief weeshuis naar België kwamen.