Tagtik

Blauwe bessen wassen, van levensbelang!

18 September 2023 10:30 Blauwe bessen, de gezonde vruchten vol vitamine A, vezels en antioxidanten vinden we momenteel overal in de winkel. We eten ze dikwijls zo recht uit het bakje. Maar dit is echt geen goed idee! Het blijft belangrijk om fruit en groente steeds af te spoelen, zeker de niet-biologische.

Daarom is 'light' confituur een fabeltje

17 September 2023 14:00 Bosbessen-, aardbeien-, frambozenconfituur … wie kan daar aan weerstaan? ’s Morgens als zoet beleg op de boterham, als vieruurtje in een taartje, gesmeerd op een stukje cake … Voedingsexpert Annick Verween vertelt je alles wat je over confituur moet weten.

Sportkledij wassen doe je zo

15 September 2023 14:30 Elke sporter weet ondertussen dat de juiste kleding een wereld van verschil maakt. Het is dus belangrijk dat je zo lang mogelijk kan genieten van je (toch niet goedkope) sportoutfit. Sportkledij moet vochtregulerend en sneldrogend zijn. Daarom is deze gemaakt van synthetische materialen met een poreuze samenstelling. De behandeling van deze kledij is dan ook anders dan van een katoenen shirt.