Tagtik

Zo maak je jouw meest gebruikte keukenapparaat proper

07 May 2023 09:17 Weet jij wat het meest gebruikte keukenapparaat is in jouw keuken? Inderdaad, je koelkast! Dit is dan ook de plaats waar we alles vers, gezond en fris willen houden. Daarom blijft het belangrijk om op deze plaats muffe geurtjes en vieze randjes te vermijden. Een schone koelkast is trouwens ook beter voor de voedselveiligheid en het energieverbruik.

Hoeveel kalfsvlees zit er in kalfsworst?

03 May 2023 10:25 Kalfsworst die amper 5 procent kalfsvlees bevat, kan dat? Volgens Fenavian, de federatie van de Belgische vleesverwerkende nijverheid, zijn er geen regels rond minimumpercentages. Trouwens, kalfsworst van 100 procent kalfsvlees zou zelfs niet eetbaar zijn. Het varkensvlees dat wordt toegevoegd zorgt voor de textuur en de lekkere smaak.

Zo red je dat te pikant gerecht

28 April 2023 11:08 Je kent het fenomeen: je bent aan het koken en wil jouw gerechtje nog wat extra pit geven. Snel neem je de peper, tabasco of chilipoeder en begin je te strooien. Wanneer je even later proeft is het toch wel enorm pikant … Wat nu? Gooi het zeker niet weg want er bestaan gelukkig ingrediënten die de pittigheid verzachten.