Tagtik

Sauzen op een gezonde manier indikken doe je zo

13 April 2023 13:30 We hebben nogal de gewoonte om onze maaltijden te verrijken met een lekker sausje. In vele keukenkastjes staat dan ook een doosje maïzena om sauzen in te dikken. Maar er bestaan echter andere en gezondere manieren om dat sausje in te dikken.

Dit moet je weten over de zalig zoete aardappel

12 April 2023 14:53 Wie kent deze knol nog niet: de zoete aardappel? Hij is al een tijdje niet meer een exotische groente. Meer en meer telers leggen zich toe op het kweken van deze supergezonde en voedzame groente. De zoete aardappel, ook bataat genoemd, kan je gebruiken in heel wat uiteenlopende lekkere recepten; van soep tot lasagne, spreads, curry’s, frietjes … tot bereidingen van cake, muffins …

Dit kan je allemaal doen met die eierschalen

09 April 2023 14:55 Pasen! En dan worden er nogal wat eitjes ‘verbruikt’: gekookt, in gerechtjes, als paasversiering … Gooi echter die eierschalen niet zomaar weg! Want wist je dat je deze voor heel wat doeleinden kan gebruiken?

Met deze tips bespaar je op je was

08 April 2023 14:56 Het huishouden vraagt veel tijd, energie en … geld. Daarom is het belangrijk om te besparen waar je kan, en dit zonder te moeten inboeten op netheid. Denk bijvoorbeeld eens aan de hoeveelheid was die je hebt op een week. Al dat wassen kost veel tijd, energie, water en wasmiddel. Met deze tips van huishoudexperte Zamarra kan het een stuk duurzamer en goedkoper.

Zo geef je je vaatwasser een efficiënte schoonmaakbeurt

05 April 2023 13:45 Met de paasdagen in het vooruitzicht, beginnen we volop aan de schoonmaak. Zo wordt natuurlijk ook de keuken onder handen genomen. Want dat is naast de plaats waar er gekookt wordt, ook de plaats waar we toch wat tijd in doorbrengen. En dan willen we dat die keuken netjes en hygiënisch is. Maar denk je dan ook aan de vaatwasser?