Tagtik

Gert Verhulst: Vlaams Belang moet kunnen meebesturen

18 September 2021 13:24 Als het van Studio 100-baas Gert Verhulst afhangt, moet Vlaams Belang mee kunnen besturen. "Dat is het risico van de democratie – of laat ik zeggen: een gevolg van onze democratie. Een partij die meedoet aan verkiezingen, kan meebesturen.", zegt hij in een interview met De Morgen.

"Extra maatregelen in Antwerpen niet uitgesloten"

18 September 2021 13:11 In Vlaanderen verdwijnt vanaf 1 oktober op de meeste plaatsen de mondmaskerplicht. Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) valt het echter niet uit te sluiten dat er in Antwerpen extra maatregelen komen. "We moeten zien hoe het evolueert.", zegt hij in De ochtend op Radio 1.

"Geen verdere versoepelingen in Brussel"

18 September 2021 11:00 In Brussel en Wallonië verandert er voorlopig niets aan de coronamaatregelen, in tegenstelling tot Vlaanderen, waar er vanaf 1 oktober vergaande versoepelingen van de coronamaatregelen worden doorgevoerd.

“Afstand blijven bewaren in winkels”

18 September 2021 09:00 1 oktober verdwijnt de mondmaskerplicht in winkels en horeca en kunnen de discotheken na 1,5 jaar weer open in Vlaanderen. Alle remmen los? De christelijke vakbond ACV Puls hoopt alvast dat de Vlaming ook dan nog een gezonde dosis voorzichtigheid zal aan de dag brengen.

“Mondmaskerplicht liever wat langer behouden”

18 September 2021 08:00 In Vlaanderen moeten we vanaf 1 oktober geen mondmasker meer dragen in de winkel en in de horeca en mag je de nachtclub weer binnen met een Covid Safe Ticket. De gewesten hebben wel steeds de eindbeslissing bij de versoepelingen. In Wallonië en Brussel zal de mondmaskerplicht nog even blijven.