Tagtik

18 miljard euro steun voor Frans toerisme

"We werken op basis van een redelijke hypothese: de Fransen zullen op vakantie kunnen in Frankrijk in juli en augustus": dat heeft Frans premier Edouard Philippe donderdag verklaard.

In Frankrijk werd de lockdown afgelopen maandag versoepeld, maar toeristische attracties, cafés, hotels en restaurants zijn nog altijd gesloten. De Fransen moeten wel binnen een straal van 100 kilometer van hun woonplaats blijven.

Om de toerismesector te helpen, zet de Franse regering 18 miljard euro opzij. Premier Philippe hoopt dat er vanaf 2 juni een nieuwe versoepeling kan komen en cafés en restaurants de deuren zullen kunnen openen in de gebieden waar het coronavirus het minst hard toesloeg. In Parijs zal dat niet het geval zijn. Of buitenlanders Frankrijk zullen kunnen bezoeken, is nog niet bekend.

Volgens de cijfers van de Johns Hopkins University is Frankrijk na het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië het meest getroffen land in Europa: meer dan 27.000 mensen verloren het leven en bijna 180.000 Fransen raakten besmet met het covid-19-virus.

(Fausto by Tagtik/Source: Le Parisien, VRT NWS, coronavirus.jhu.edu/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren