Tagtik

Nederlandse moslimschool wil homo's weigeren

In het Nederlandse Haarlem open binnenkort een nieuwe islamitische middelbare school die homoseksuele leerlingen wil weigeren. "De islam keurt homoseksualiteit af.", klinkt het. Ook zullen meisjes en jongens er gescheiden worden van elkaar. 

"In normale openbare middelbare scholen worden moslimjongeren weggehouden van de islamitische cultuur en waarden.", zegt Enes Ulusoy, één van de oprichters van het Ghazali College. Daarom is er volgens hem nood aan islamitische middelbare scholen die een tegenreactie bieden aan de klassieke middelbare scholen. "De westerse filosofie die er wordt uitgedragen, strookt in veel gevallen niet met de islamitische.", zegt Ulusoy.

Het feit dat jongens en meisjes er gescheiden zullen worden omdat dat volgens de initiatiefnemers nu eenmaal "veel beter" is, leidt tot veel verontwaardiging en vragen over de normen en waarden die in de school aangeleerd zullen worden. Daarnaast is er ook veel onbegrip voor het feit dat homoseksuele leerlingen er niet welkom lijken te zijn. "De islam keurt homoseksualiteit af.", klinkt het.

Seksuele voorlichting, wat de initiatiefnemers 'kuisheidsschendende lessen' noemen, zullen er niet worden gegeven omdat die voor 'onrust' zouden zorgen. "Het is al zo’n moeilijke periode in de levens van jongeren, vooral voor jongens. Steeds meer seksuele voorlichting geven op scholen, zoals openbare scholen doen, is dan misschien gewoon niet zo handig.", klinkt het. (Skwadra by Tagtik/Source: PAL NWS)

Ook dit kan u interesseren