Tagtik

1,5 uur op internet in Turkije: toerist moet 4400 euro betalen!

Wie op vakantie trekt naar Turkije, moet ervoor opletten: even op het internet met de smartphone kan een fortuin kosten.

Het overkwam Gregory Paridaens uit Bornem tijdens de kerstvakantie. Hij bekeek op zijn telefoon enkele keren zijn mails en ging nu en dan op Facebook en kreeg een waarschuwend sms'je: hij zat al 50 euro boven zijn abonnementsprijs.

"Ik kreeg de mogelijkheid om mijn internettoegang te deblokkeren als ik het sms’je 'unblock' stuurde," zo doet hij zijn verhaal bij Het Laatste Nieuws. "Ik besefte wel dat mijn rekening hoger zou liggen dan gewoonlijk, maar ik wou gewoon contact houden met het thuisfront. En ik dacht dat ik meestal op de wifiverbinding van het hotel zat. Maar dat bleek ook al niet te kloppen."

Drie dagen later kreeg hij een bericht van Telenet dat zijn internettoegang opnieuw zou worden geblokkeerd. Op het thuisfront zagen ze dat de kosten waren opgelopen tot 4370 euro. Omdat hij ervoor koos te blijven surfen, wil Telenet alleen de kosten van de eerste dag, 212 euro, crediteren. (Fausto by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren