Tagtik

1 beet van een spin: 3 weken in ziekenhuis

Wat een rustige vakantie moest worden voor Robert Boonen in de Provence, is uitgedraaid op een ware nachtmerrie. De 69-jarige Oostendenaar werd in Frankrijk gebeten door een gevaarlijke vioolspin en bracht 3 weken door in het ziekenhuis.

Robert dacht te zijn gebeten door een gewone spin, maar snel werd hij zieker.  "Ik werd wakker met 40,2 graden koorts en die spinnenbeten waren precies twee grote zwarte bollen geworden," aldus de onfortuinlijke man in Het Laatste Nieuws.

"In Avignon stelde een chirurg vast dat de ontsteking naar binnen groeide, richting mijn botten en spierweefsel, en dat cellen zouden afsterven. Het zag er toen helemaal niet goed uit."

Even werd gevreesd voor een amputatie, maar gelukkig kan hij na twee weken ziekenhuis in Frankrijk en nog een extra week in een Brugs ziekenhuis nu rustig thuis herstellen. Met een boodschap: "Bij een zwellende spinnenbeet die er plots zwart uit gaat zien neem je beter het zeker voor het onzekere." (Fausto by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren