Tagtik

1 kind op 3 wil op dieet

Uit een onderzoek van de universiteit van Gent bij 200 kinderen blijkt dat 1 kind op drie zich dik en lelijk vindt. Verontrustend, want het onderzoek werd gevoerd bij kinderen van amper 7 jaar!

12 tot 13 procent van de kinderen uit de lagere school denkt minstens één keer per week over hun uiterlijk en hun voeding. Experts vinden het een verontrustende trend, want slechts 1 vijfde tot 1 zesde van de kinderen weegt echt te veel.

"Té gefocust zijn op eten en op wat op je bord ligt, leidt net tot eetstoornissen en overgewicht", aldus An Vandeputte, directeur van Eetexpert, het kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen, in Het Laatste Nieuws. "Veel heeft ook te maken met de rolmodellen waaraan 5- tot 8-jarigen blootgesteld worden. Dat zijn Barbiepoppen en gefotoshopte beelden."

Imke Baetens, professor psychologie aan de VUB, wijt dit gevoel van de kinderen ook aan de druk die op hen wordt gelegd: "Ze moeten goed zijn op school én in de sportclub. Kinderen gaan zich vergelijken met anderen en denken dat ze niet goed genoeg zijn." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren