Tagtik

14-jarig meisje ontsnapt aan ontvoering in Willebroek

Maandagavond is een 14-jarig meisje dat terugkeerde van school bijna het slachtoffer geworden van een ontvoerder. Die sleurde haar in een bestelwagen, maar enkele kilometer verder kon het meisje uit de wagen springen.

De poging tot ontvoering deed zich voor rond half vijf toen het meisje vanaf een bushalte in het centrum van Willebroek naar huis stapte.

"Net voorbij de watertoren zag ik een zwarte bestelwagen die zich aan het parkeren was. Luttele ogenblikken later is die bestuurder langs achteren op me afgelopen en trok hij een zak over mijn hoofd. Hij sleurde me mee en duwde me in de bestelwagen. Het enige wat hij tegen mij zei, was dat er niets met mij zou gebeuren," zo doet het meisje haar verhaal in Het Nieuwsblad.

Twee kilometer verder kon zij de deur van de bestelwagen openen en uit de wagen springen: "Ik was bang dat de man achter mij zou aankomen, maar dat gebeurde niet. Hij reed gewoon verder."

De politie hoopt nu dat er zich getuigen zullen melden die hen op het spoor kunnen zetten van de dader. Aan de scholen in de buurt van Willebroek en Mechelen zal de politie extra ploegen inzetten. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren