Tagtik

14-jarige wurgt medeleerling op speelplaats

Op de speelplaats van het Sint-Michielscollege in Brasschaat heeft een 14-jarige leerling op 29 september een medeleerling van 12 jaar geprobeerd te wurgen. De twee kregen ruzie om een rups, zo bericht Gazet van Antwerpen.

De wurging bleef lang onopgemerkt omdat veel leraars gaan betogen waren. De jongen verloor zelfs het bewustzijn. Een toevallig passerende lerares kon gelukkig tussenbeide komen. De dader zei 'in een trance' te hebben gehandeld.

Hij kreeg de maximale straf van drie weken schorsing en keert na de herfstvakantie terug. Dat stoot op onbegrip bij de moeder van het slachtoffer, een hoogbegaafde jongen: "We begrijpen niet dat er zo weinig daadkracht wordt getoond. Als de juf niet in de buurt was geweest, was onze zoon er nu waarschijnlijk niet meer."

Het slachtoffer herstelt nog altijd thuis en omdat de dader opnieuw op de speelplaats zal lopen, durft hij niet meer terug naar school. De ouders dienden ook meteen een klacht in bij de politie, maar zij hoorden nog niets van het parket. (Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren