Tagtik

15.000 euro om te stoppen met studeren

DataCamp, een Leuvense start-up, is op zoek naar nieuwe medewerkers en wil studenten meteen aan het werk zetten, ook al hebben ze hun studies nog niet voltooid. Het bedrijf wil studenten overtuigen met een premie van 15.000 euro om de aula meteen in te ruilen voor een kantoor.

Bij DataCamp, een spin-off van KU Leuven, werken al 22 mensen in België en VS. Het ontwikkelt een platform voor onlinecursussen data-analyse.

"Als jongeren on the job het vak leren en begeleiding krijgen, leren ze meer dan op de schoolbanken", zo zegt Jonathan Cornelissen, CEO van DataCamp, in De Standaard. "Om het risico wat weg te nemen, geven wij 15.000 euro aan jongeren die de sprong wagen en fulltime bij ons komen werken. Zonder diploma."

In de krant staat Fons Leroy, topman van de VDAB, toch huiverachtig tegenover deze praktijk: "Hoe hoger je studies, hoe sterker je later je loopbaan kan uitbouwen," aldus Leroy die nog stelt dat in Vlaanderen bij aanwervingen vooral wordt gekeken naar het opleidingsniveau. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren