Tagtik

17-jarige Vlaamse wielrenner 3 uur lang overvallen

Donderdagavond besloot de 17-jarige Dylan Schepens om een 19-jarige vriend te gaan bezoeken die in de buurt van het Leuvense Sint-Maartensdal woont. Dylan en diens vriend praatten wat bij net voor Kerst en Dylans vriend besloot om snel wat boodschappen te gaan doen. Wanneer hij terugkomt, is hij plots vergezeld door 3 onbekende mannen.

"Ze hadden mijn vriend in hun auto gesleurd en onder bedreiging van een mes gedwongen om naar zijn huis terug te keren. Ze zeiden dat ze 'vriendelijk' zouden blijven als we zouden meewerken en dat er niemand iets zou overkomen. Ze wilden geld, maar ik had niks op zak en die vriend slechts 60 euro. Maar ze wilden niet vertrekken voor ze 2.000 euro gekregen hadden. En dus begonnen ze maar wat joints te roken, terwijl mijn maat via Facebook een nieuw slachtoffer met geld moest zoeken. Zelf moest ik muziek voor hen opzetten", vertelt Dylan, nog steeds in shock verkerend, aan HLN.

Een tweede vriend van Dylan arriveerde, maar werd ook meteen bedreigd en aangemaand om meteen te gaan zitten. Door een onbewaakt moment van de drie overvallers konden Dylans twee vrienden vluchten en de politie verwittigen. De drie overvallers roken onraad en vluchtten meteen.

Het parket opende een onderzoek en twee van de drie daders zijn vermoedelijk al geïdentificeerd. Twee daders waren van Afrikaanse origine en een derde van Arabische oorsprong. "Volgens mij waren die daders doelbewust op zoek naar geld en drugs, maar waren ze bij ons gewoon aan het verkeerde adres. Ik ga me alleszins nooit meer in die buurt begeven. Mijn vrienden zijn er ook nog altijd niet goed van", vertelt Dylan Schepens aan HLN. (SKWADRA by Tagtik/Source: HLN/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren