Tagtik

18.000 euro belastingvoordeel voor niet gebruikte gastank in auto's

Autobestuurders die een gastank inbouwen maar er geen gebruik van maken, kunnen tot 18.000 euro besparen op hun belastingen. De autowereld heeft zo weer een nieuw achterpoortje gevonden om belastingen te ontduiken op dure auto’s.

Auto's die rijden op gas worden fiscaal gestimuleerd, omdat ze veel milieuvriendelijker zijn dan auto's op benzine of diesel. Wanneer je dus een aardgastank in je auto installeerd levert je dit een belastingvoordeel tot 18.000 euro op. Maar wat blijkt nu? Je moet de gastank zelfs niet effectief gebruiken om te genieten van het voordeel.

Matthias Diependaele (N-VA) ontdekte de fraude. Hij wil een minimumgrootte opleggen voor de tank om recht te hebben op lagere belastingen.

Vlaams viceminister-president Bart Tommelein (Open VLD) gaat een onderzoek opstarten naar de mogelijke misbruiken. “Dit is een uitwas die vooraf niet was ingeschat”, zegt hij. Volgens Tommelein blijft het misbruik echter beperkt. Vorig jaar werden er slechts 104 auto's ingeschreven met een gastank. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren