Tagtik

2 Vlaamse tienermeisjes na 10 dagen verdoofd teruggevonden

Nadat ze naar een fuif in een Oost-Vlaamse provinciestad gingen, verdwenen twee Vlaamse tienermeisjes. Child Focus, politie en gerecht zochten in alle discretie in het ganse land naar de twee beïnvloedbare meisjes.

Na maar liefst tien dagen vonden Antwerpse agenten de meisjes maandagnacht terug. De tienermeisjes waren in handen gevanden van tienerpooiers. Wanneer ze gevonden werden, waren ze beide zwaar onder invloed van drugs.

"We gaan nooit weten wat ze exact hebben moeten doorstaan. Onze dochter van vijftien zei dat ze niet huiswaarts kon, geen eten kreeg en dingen moest doen die ze niet wilde doen. Mijn arme meisje was helemaal gedrogeerd. Er kwam enkel wartaal uit. Ze herinnert zich amper iets van de voorbije ­dagen. Ze zei dat ze heel bang was geweest, dagenlang niet gegeten had en pijn had aan haar schouders en benen", reageren de ouders van de meisjes in Het Nieuwsblad.

Rond de start van het nieuwe jaar werder de twee meisjes eerder al eens lastiggevallen door tienerpooiers. "Er zal de voorbije anderhalve week door Child Focus en de politie ongetwijfeld hard gezocht zijn. Maar die zoektocht was niet nodig geweest als eerder dit jaar kordater was opgetreden. En als bepaalde instanties onze noodkreet serieus hadden genomen", reageren de ouders.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren