Tagtik

3500 banen bedreigd op Brucargo

Saudi Cargo verhuist vanaf 1 januari van Zaventem naar Frankfurt, Yangtze River Express naar Amsterdam: het zijn de eerste vrachtluchtvaartmaatschappijen die uit België vertrekken om te anticiperen op de strengere milieunormen die het Brusselse gewest vanaf begin volgend jaar wil hanteren.

"Als er in de loop van januari geen politieke oplossing wordt bereikt, vertrekken ook andere maatschappijen", zo verklaart Geert Keirens, directeur van Air Cargo Belgium, aan Trends. Air Cargo Belgium is de belangenvereniging van alle logistieke bedrijven op Brussels Airport.

De maatschappijen die willen vertrekken, maken een kwart uit van alle vrachtvervoer op Zaventem. De impact op de tewerkstelling kan dan ook enorm zijn: "Er staan 1250 rechtstreekse banen op het spel en nog eens 2500 indirecte banen. Die zouden we dus kwijt zijn aan onze buurlanden," aldus Keirens.

Ook al gaat het maar om drie tot vier vrachtvluchten per dag met recente 747's, riskeren de maatschappijen toch één tot drie boetes van het Brussels gewest per vlucht die ze uitvoeren. (Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren