Tagtik

41 buitenlanders van vliegtuig gezet op luchthaven Zaventem

Zaterdagnamiddag is een groep amokmakers door het boordepersoneel van een vliegtuig van Brussels Airlines gezet. Het vliegtuig had als bestemming Alicante en vertrok door de 41 mensen met een ruime vertraging. Dat bevestigd Brussels Airlines.

Het vliegtuig zou normaal om 15.30 uur vertrekken met 136 passagiers aan boord. "Alles verliep heel normaal tot het toestel naar de startbaan reed.", zegt de woordvoerdster van Brussels Airlines. Een groep mensen begon zich te misdragen en een oproep van de bevelhebber haalde niets uit. Uit veiligheidsoverwegingen en omdate er sprake was van dreigementen tegenover de bemanning werd uiteindelijk beslist om terug te keren naar de gate.

Brussels Airlines wil de nationaliteit van de 41 amokmakers niet vrijgeven, maar het ging niet om Belgen. Een deel van hen was onder invloed van alcohol. In totaal liep de vlucht 2,5 uur vertraging op. De groep en hun bagage moest van het toestel verwijderd worden. Er kwam ook een nieuwe bemanning, omdat het maximum aantal vlieguren overschreden ging worden. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren