Tagtik

"600 euro schadevergoeding voor reis van 50 euro"

Steeds meer Belgen eisen een schadevergoeding als hun vliegtuig meer dan drie uur vertraging heeft of als hun vlucht geannuleerd wordt. Dat is wettelijk mogelijk sinds 2013. Toch vragen luchtvaartmaatschappijen nu om een duidelijkere regelgeving om absurde situaties tegen te gaan.

"Voor heel dit jaar gaat het om 10.000 klachten. Dat is al meer dan in heel 2016, toen waren het er 9.000. Die 10.000 claims gaan over een bedrag van 4 miljoen euro. Intussen zijn al 4.200 van die claims uitbetaald door een vliegtuigmaatschappij, goed voor 1,7 miljoen euro aan schadevergoedingen", vertelt Ralph Pais van Claim It, een organisatie die achter vliegtuigmaatschappijen aangaat om geld terug te vorderen, aan een journalist van Het Nieuwsblad.

Ook hebben Belgen steeds minder schroom om een financiële compensatie te eisen, vertelt luchtvaart­jurist ­Arthur ­Flieger. "Ze reizen voor 50 euro en eisen dan 600 euro omdat hun vliegtuig vertraging had. Ik ­behandel almaar meer van dit soort dossiers. Je kan je ernstig vragen stellen of dat nog wel redelijk is."

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren