Tagtik

Afscheid in mineur voor Usain Bolt

Het zou een afscheid langs de grote poort van de atletiek worden zaterdagavond voor de grootste sprinter aller tijden. Maar in de laatste honderd meter uit de carrière van Usain Bolt liep het volledig mis.

Op het wereldkampioenschap atletiek in Londen was Usain Bolt er niet in geslaagd om goud te pakken op de 100 m, die hij tien jaar lang domineerde. De Jamaicaan moest zich in zijn allerlaatste kapioenschap met brons tevreden stellen. Maar niet getreurd want iedereen was het erover eens dat Bolt met Jamaica wel nog een medaille zou grijpen op de 4x100 m.

Nadat zijn Jamaicaanse ploegmaats het niet denderend deden kreeg Bolt als laatste loper van de aflossingsploeg de stok. Na amper een tiental meter begon de grote Jamaicaan echter te trekkebenen en werd gauw duidelijk dat Bolt een verreking opliep in zijn allerlaatste wedstrijd. Het Londense publiek hield zijn adem in toen Bolt noodgedwongen moest opgeven, maar ontplofte niet veel later toch in extase toen Groot-Brittannië onverwacht goud pakte.

Bolt bleef enkele minuten liggen op de piste, maar strompelde dan geblesseerd recht. Het publiek in het London Stadium trakteerde de Jamaicaain toch nog op een staande ovatie.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren