Tagtik

'Al meer dan 3.500 Brusselaars tegen geschenk van 60.000 euro voor Yvan Mayeur'

Yvan Mayeur (57) moest door het Samusocial-schandaal aftreden als burgemeester van Brussel. Toch krijgt de PS-politicus nu een bijzonder geschenk.

Mayeur krijgt een buste in het Brusselse stadhuis. "Het is een traditie en die geldt ook voor Yvan Mayeur", zegt Brussels schepen van Patrimonium Geoffroy Coomans (MR). Ook Mayeurs voorganger, Freddy Thielemans, kreeg een marmeren buste en prijkt naast zijn voorgangers in het Brusselse stadhuis. De buste van Thielemans kostte zo'n 67.000 euro.

Dit is echter niet naar de zin van vele Brusselaars, die de passage van Mayeur in het stadhuis liever uit de geschiedenisboeken van de stad gommen. "Neen tegen de verfoeilijke uitgave van 60.000 euro ter ere van Yvan Mayeur", is de naam van een actie die Brusselaar Florian Charron (36) opstartte tegen de bronzen buste. "Eenzelfde uitgave voor een borstbeeld van Mayeur zou schandalig en moreel onhoudbaar zijn. Er is niet alleen het schandaal rond daklozenorganisatie Samusocial, Mayeur heeft ook de foute keuze gemaakt met de voetgangerszone in het centrum, die een ramp was voor veel handels­zaken. Het geld zou beter besteed worden om de toenemende armoede en sociale ongelijkheid in de stad te bestrijden", oordeelt Charron, die de steun krijgt van vele Brusselaars.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren