Tagtik

"Als dat gebeurt, kan ik beter thuis blijven"

Wordt de strijd om de wereldtitel beslist in een koers van 106,4 km in plaats van 257,5 km? Die kans zit erin, want als het te warm wordt in Qatar wordt het WK ingekort.

De UCI wil immers het 'Extreme Weather Protocol' tot op de letter uitvoeren: als het op 16 oktober in Doha te heet wordt, dan wordt de lange aanloop van 151 kilometer door de woestijn geschrapt. Wat nog overblijft, zijn dan de zeven plaatselijke rondjes van 15,2 km. De enige 'hindernissen': 24 rotondes en 2 U-bochten per ronde.

"De extreme hitte blijft wellicht weg," zo zegt Tom Boonen, kopman van de Belgische ploeg in Het Laatste Nieuws. De langetermijnvoorspellingen spreken nu van een temperatuur van 34 graden op 16 oktober. "Als ze er een stuk woestijn uitknippen, dan kunnen wij het wel vergeten."

De Belgische ploeg rekent immers op waaiers en op basis daarvan heeft bondscoach De Weert ook zijn selectie gemaakt. "Dit hadden ze vroeger kunnen aankondigen. Dan had ik daar rekening mee gehouden in mijn selectie." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren