Tagtik

Amper 40% ziet Duivels in halve finale

Wat zijn de verwachtingen van het Belgische publiek voor het komende WK? Dat is de vraag die 'Nielsen Sports' stelde aan 2.000 Belgen. Resultaat: meer dan 4 op 10 Belgen denken dat de Rode Duivels minstens de halve finales zullen bereiken op de komende wereldbeker.

Over het algemeen zien we dat de Belgen meer vertrouwen hebben in de Duivels dan tijdens het vorige WK in Brazilië in 2014. Op dat moment geloofde slechts 16% van de Belgen in de top 4. Vergeleken met Euro 2016 zijn onze landgenoten wel minder optimistisch, toen hoopte 52% op een halve finale. De ontgoocheling onder leiding van Marc Wilmots in Frankrijk heeft duidelijk de hype rond de Duivels een serieuze deuk gegeven.

40% van de Belgen ziet de duivels falen in de kwartfinale. Jérôme Bouchat, CEO van Nielsen Sports Belgium, legt uit dat dit cijfer aanzienlijk hoger is dan op het WK (33%). "Na de kwartfinales in 2014 en 2016 is de bevolking voorzichtiger als het gaat om dromen van een halve finale of een finale (...) De nederlagen tegen Argentinië in 2014, vervolgens tegen Italië en Wales in 2016, blijven in de hoofden van de fans spoken. Het speelschema en de groepsindeling op dit WK hebben ook een grote invloed op de verwachtingen van onze landgenoten. Het vooruitzicht om in de kwartfinales tegen Brazilië of Duitsland te moeten uitkomen, schrikt vele Belgen dan ook af. "

Wat de wereldtitel betreft, hier gelooft slechts 4% van de Belgen in.

Een andere interessante vaststelling is dat vrouwen meer geloven in een halve finale (42%) dan mannen (41%). Dit verschil lijkt erg groot te zijn in het zuiden van het land, waar 44% van de ondervraagden in de top 4 gelooft. Dit cijfer daalt naar 40% in Brussel en Vlaanderen. Dit is nogal vreemd en ook Jérôme Bouchat, heeft hier geen precieze verklaring voor.

(Skwadra and FVE by Tagtik/Bron: The Last Time/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren